Een kijkje in het leven van Melanie


Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen. Voor wie Melanie niet kent, Melanie is draagster van het gen BRCA 1, dan betekent kortweg dat ze een verhoogde kans op borst en eierstokkanker. En helaas is dit voor haar en haar gezin werkeljkheid geworden. Een jong gezin wat inmiddels al veel te veel heeft gehad te voorduren.


Toen ik haar verhaal las heb ik haar gevraagd om te volgen in deze fase van haar leven. Voor mij als fotograaf is het belangrijk om een vrij project te hebben. Ik wil van waarde zijn voor iemand die het nodig is. Maar mezelf ook blijven uitdagen in mijn eigen creativiteit, omgaan met lastige situaties en omstandigheden om zo verhalen te maken in beeld.

En hoe waardevol zal dat voor later zijn voor haar gezin. We hopen natuurlijk dat we nog eindeloos veel momenten samen hebben, zodat we een mooie documentaire ervan kunnen maken!


Eind juli mocht ik een dag mee naar het UMCG Groningen. Melanie kwam in aanmerkingen voor de studie Ascent -4. In haar eigen woorden citeer ik " De controle groep is de reguliere behandeling van immunotherapie (pembrolizumab) en 2 soorten chemo en de testgroep is immunotherapie (ook pembrolizumab) met een ander goedje (sacituzumab). Er is bewezen dat sacituzumab meer tijd kan geven in een later stadium, deze studie wil bekijken of het in een eerder stadium, met immunotherapie meer kan doen". De laatste twee scans wijzen uit dat de uitzaaiingen slinken. Dus laten we alsjeblieft hopen dat dit doorzet.


Ik wilde ook dit graag vastleggen omdat deze dagen een onderdeel zijn van haar leven en in overleg met haar mag ik wat beelden hiervan delen. Melanie is zelf heel openhartig en houd ook een blog bij. Je kan haar persoonlijke verhaal hier lezen. https://www.boobietrip.nl/


Laat je een lief berichtje achter voor haar?


Liefs Ilona